Het aanbod bij MindfulYogaKids

Rosanne Haringhuize, eigenaresse van MindfulYogaKids. Na ruim 10 jaar in het basisonderwijs gewerkt te hebben, geef ik nu al een aantal jaar met veel plezier mindfulness- en yogalessen, trainingen en workshops aan kinderen, ouders en docenten.

Als leerkracht op de basisschool heb ik ervaren dat kinderen in deze prestatiemaatschappij snel (toets)stress hebben en zichzelf teveel vergelijken met anderen. Ook merkte ik dat kinderen door alle prikkels die zij gedurende de dag om zich heen hebben, minder goed weten hoe zij zich kunnen concentreren en ontspannen. Met MindfulYogaKids kies ik ervoor om met alle ervaringen die ik heb opgedaan in het onderwijs, de mindfulness en yoga, daaraan veel aandacht te geven.

Op dit moment geef ik op diverse (basis-)scholen, BSO’s en kinderdagverblijven diverse trainingen voor zowel de kids, als de ouders en docenten. 

Overzicht van het aanbod

Kinder Mindfulness

Kindermindfulness

Kinderminfulness verbetert de concentratie en het geheugen door bewuste aandachtsoefeningen. De aandachtstraining helpt kinderen beter om te gaan met stress, prestatiedruk op school en sportclubs, angst, sombere gevoelens en piekeren.

Ze herkennen het als ze onrustig, moe, verdrietig of boos zijn en leren dat emoties komen en gaan. Kinderen zonder specifieke klachten zijn natuurlijk net zo welkom.

NPO-gelden kinderyoga

Kinderyoga

Yogalessen voor kinderen zijn anders van opzet dan de lessen voor volwassenen. De lessen hebben steeds een ander thema, zijn speelser en afgestemd op de belevingswereld van kinderen. Er wordt goed gekeken naar wat de groep nodig heeft. Kinderen leren tijdens de les op een leuke ontspannende manier bewust te worden van zichzelf, hun eigen lichaam, hun emoties en hun omgeving. Bij kinderyoga gaat het niet om de prestatie en het resultaat. In de les kunnen de kinderen helemaal zichzelf zijn.

Workshops

MindfulYogaKids organiseert workshops voor kinderen, maar ook voor docenten en ouders. Voor kinderen bestaat een workshop vaak uit zowel kinderyoga als -mindfulness. Ook worden er regelmatig workshops georganiseerd voor ouders & kinderen.

De workshops voor ouders en docenten..

Trainingen

Trainingen voor ouders en leerkrachten. Hoe ga jij om met stress in het dagelijks leven. Maar ook kan je bij de trainingen leren hoe je mindfulness en yoga implementeert in je lessen of opvoeding.