Info voor kids | Yoga

Kinderyoga 4 – 8 jaar

Ga mee op yoga avontuur naar: de dierentuin, het strand, het sprookjesbos, de lente, de boerderij, kleurenland, het circus, de jungle, de natuur, de stad en nog veel meer!

We doen oefeningen waar je energie van krijgt en oefeningen waar je rustig van wordt. De meeste yogahoudingen hebben dierennamen en deze komen jullie ook regelmatig in de avonturen tegen.

We gaan zingen, dansen, tekenen, knutselen, we doen adem-, ruik-, proef- en aandachtsspelletjes, er is een kindermassage en op het einde luister je naar een verhaal waarbij je je extra kunt ontspannen.

Lijkt kinderyoga jou leuk? Doe dan mee met de ouder&kind workshop! Ook kan je jouw bso of school vragen voor een kinderyogales.

Tot ziens bij kinderyoga!

Mindfulyogakids
Yoga kids

Kinderyoga 8 – 12 jaar

Ga mee op yoga avontuur!

Iedere les heeft een ander thema zoals: de seizoenen, het strand, geluk, vriendschap, zelfvertrouwen, vakantie, feest, edelstenen, combatyoga*, de wereld, Egypte, de ruimte en nog veel meer.

We doen actieve oefeningen, maar ook oefeningen waar je meer ontspannen van raakt. De lessen worden naast de yogahoudingen extra leuk gemaakt met spel, muziek, fantasie, verhalen, dans, kindermassage, concentratie-, adem-, zintuig- en ontspanningsspelletjes en creatieve opdrachten.

Yoga is niet alleen leuk, maar ook nog eens heel goed voor je.

Door yoga:

  • leer je je beter te ontspannen
  • verbetert je concentratie
  • word je sterker en leniger
  • krijg je meer zelfvertrouwen
  • voel je beter waar je grenzen liggen
 

Kinderyoga is geschikt voor alle kinderen en iedereen kan het. Bij Kinderyoga is het geen wedstrijdje; het gaat er juist om dat je kunt zijn zoals je bent. Dat je plezier hebt in de les is het allerbelangrijkste!

Lijkt kinderyoga jou leuk? Doe dan mee met de ouder&kind workshop! Ook kan je jouw bso of school vragen voor een kinderyogales.

Tot ziens bij kinderyoga!

Kinderyoga

*Wat is combatyoga?

Af en toe is er ook een yogales met invloeden van combatyoga. Combatyoga is goed voor je flexibiliteit, balans en kracht. Verder wordt er gewerkt aan je concentratie en conditie. Thema’s kunnen zijn: kracht, heldhaftigheid en zelfbeheersing.

De yogahoudingen hebben dan te maken met technieken uit de karate-, kungfu- en bokswereld. Deze doe je op je eigen yogamat. Ook zijn er combatspelletjes, zoals voetje worstelen, schaduwboksen en vriend&vijand. Met een cooling down oefening wordt je lichaam weer rustig. Combatyoga is uitdagend en goed voor je zelfvertrouwen. Trouwens, het is ook nog eens superleuk om te doen!

Tot ziens bij kinderyoga!