Kindermindfulness training

De kindermindfulness trainingen van MindfulYogaKids zorgt voor een betere concentratie bij kinderen en jongeren van 4 tot en met 18 jaar oud. Kindermindfulness trainingen leert hen beter om te gaan met stress, prestatiedruk en angst. Daarbij werkt het erg goed tegen somberheid en het overprikkeld zijn.

Lees hier meer over Kindermindfulness

Over de Kindermindfulness training

Tijdens de kinderminfulness training worden er aandachtsoefeningen, bewegingsoefeningen en waarnemingsspelletjes gedaan. Kinderen worden zich er spelenderwijs van bewust hoe hun aandacht werkt. Actieve en rustige (yoga-)oefeningen wisselen elkaar af. Zij leren vaardigheden die zij in het dagelijks leven, thuis en op school kunnen toepassen. De groep is beperkt tot maximaal 8 kinderen, zodat zij optimale aandacht kunnen krijgen.

Kindermindfulness wat is het

Aandachtstraining voor kinderen

Gedurende de training oefenen de kinderen thuis elke dag met een opdracht. Het is belangrijk dat de ‘aandachtspier’ iedere dag even getraind wordt. Je leert een instrument te bespelen door het te beoefenen. Ook leer je te voetballen, door het spelletje mee te spelen. Hetzelfde geldt voor de aandachtstraining.Kinderen zonder specifieke klachten zijn natuurlijk net zo welkom. Elk kind vindt het fijn om beter tot rust te kunnen komen, beter te kunnen slapen en meer op zichzelf te kunnen vertrouwen.

Na de mindfulnesstraining

Ouders worden uitgenodigd om de laatste les mee te doen. Op die manier kan er samen verder gewerkt worden aan meer ontspanning, aandacht en concentratie. Samen werken aan meer balans? Dan kan je mee doen aan de Ouder&kind workshop. Een mooie aanvulling voor na de mindfulnesstraining zijn de kinderyogalessen.  

Kinderminfulness in het onderwijs

Studio MiYo, Deze trainingen zijn speciaal ontwikkeld voor in het onderwijs. Meer informatie? Neem dan gerust contact met mij op.
kindermindfulness training