Kindermindfulness training

De kindermindfulness trainingen van MindfulYogaKids zorgt voor een betere concentratie bij kinderen en jongeren van 4 tot en met 18 jaar oud. De kindermindfulness training leert hen beter om te gaan met stress, prestatiedruk en angst. Daarbij werkt het erg goed tegen somberheid en het overprikkeld zijn.

Lees hier meer over Kindermindfulness

Over de Kindermindfulness training

Tijdens de kinderminfulness training worden er aandachtsoefeningen, bewegingsoefeningen en waarnemingsspelletjes gedaan. Kinderen worden zich er spelenderwijs van bewust hoe hun aandacht werkt. Actieve en rustige (yoga-)oefeningen wisselen elkaar af. Zij leren vaardigheden die zij in het dagelijks leven, thuis en op school kunnen toepassen. De groep is beperkt tot maximaal 8 kinderen, zodat zij optimale aandacht kunnen krijgen.

Kindermindfulness wat is het

Aandachtstraining voor kinderen

Gedurende de training oefenen de kinderen thuis om de dag met een opdracht. Het is belangrijk dat de ‘aandachtsspier’ iedere dag even getraind wordt. Je leert een instrument te bespelen door het te beoefenen. Ook leer je te voetballen, door het spelletje mee te spelen. Hetzelfde geldt voor de aandachtstraining. Kinderen zonder specifieke hulpvraag zijn natuurlijk net zo welkom. Elk kind vindt het fijn om beter tot rust te kunnen komen, beter te kunnen slapen en meer op zichzelf te kunnen vertrouwen.

Na de mindfulnesstraining

Ouders worden uitgenodigd om de eerste en laatste les mee te doen. Op die manier kan er met je kind verder gewerkt worden aan meer ontspanning, aandacht en concentratie. Met plezier samen werken aan meer balans? Een mooie aanvulling voor na de mindfulnesstraining zijn de Ouder&Kind workshops.

 

Kindermindfulness in het onderwijs

Ben jij docent in het basis of voortgezet onderwijs? Volg dan een ‘Rust&Aandacht in de groep’ training bij Studio MiYo, Deze trainingen zijn speciaal ontwikkeld voor docenten om hun leerlingen gedurende de dag praktische oefeningen voor meer ontspanning, aandacht en energie te geven. Meer informatie? Neem dan gerust contact met mij op.

kindermindfulness training