Wat is kinderyoga?

Via school, televisie, games en social media hebben kinderen allerlei prikkels om zich heen. Een uurtje kinderyoga per week helpt kinderen om prikkels beter te verwerken en tot rust te komen.

Kinderyoga heeft een gunstig effect op de ontspanning, motoriek, het zelfvertrouwen en het concentratievermogen. De fantasie en creativiteit worden gestimuleerd.

Yogalessen voor kinderen zijn anders van opzet dan de lessen voor volwassenen. De lessen hebben steeds een ander thema, zijn speelser en afgestemd op de belevingswereld van kinderen. Er wordt goed gekeken naar wat de groep nodig heeft. Kinderen leren tijdens de les op een leuke ontspannende manier bewust te worden van zichzelf, hun eigen lichaam, hun emoties en hun omgeving. Bij kinderyoga gaat het niet om de prestatie en het resultaat. In de les kunnen de kinderen helemaal zichzelf zijn.

De lessen worden naast de yogahoudingen extra leuk gemaakt met spel, muziek, fantasie, dans, kindermassage, concentratie-, adem-, zintuig- en ontspanningsspelletjes en creatieve opdrachten.

Bij kinderyoga staat plezier voorop!

Kinderyoga
Kinderyoga