Vitaliteitstraining: Grip op stress

Van werkdruk naar werkgeluk. Meer balans in werk en (gezins)leven. Rust in je hoofd. Deze ‘Grip op stress’ training werkt preventief tegen het gevoel van chronische negatieve stress. Je vergroot je veerkracht voor tijden dat dit nodig is. Ervaar je al veel stress en heb je het gevoel van vaak ‘aan’ staan of ga je richting overspannenheid? De training geeft je veel inzichten, handvaten en praktische opdrachten hoe je weerbaarder wordt tegen stress.

Grip op je dagelijkse activiteiten

Meer rust, vertrouwen, energie en plezier in het dagelijkse leven. Wie wil dat nou niet? Je hebt vast al veel dingen geprobeerd om de stress in je leven de baas te worden, maar het voelt juist nog steeds zo vaak dat de stress aan het stuur zit in plaats van jij. Onze hersenen hebben er miljoenen jaren over gedaan om zich te ontwikkelen tot waar ze nu zijn. In onze huidige snelle wereld waarin we leven met alle technologische ontwikkelingen en toenemende prikkels die wel in een snelkookpan lijken te zitten: daar is ons brein niet op gebouwd.
Zelfs je mobiel naast je hebben liggen, het gevoel van altijd bereikbaar zijn, zorgt al voor een onbewust stressgevoel. De vele appjes, pushberichten, to do lists, deadlines, de prestatiegerichte maatschappij en je hoofd met zijn vele (onbewuste negatieve) gedachten: voor je oerbrein voelt dit alsof er steeds alarm wordt geslagen om te vluchten voor een sabeltandtijger. Ons brein is te vaak overprikkeld. Vandaar ook dat er helaas steeds meer mensen stressklachten, angstgevoelens en zelfs burn out klachten ontwikkelen.
 
Aan onszelf dus te taak om inzicht in onze stresspatronen te krijgen en naast ons hart ook vaker ons hoofd te luchten. Je kunt je omgeving wel veranderen en je volle gedachtenhoofd in het zand steken, maar het is een inside job om er echt wat aan te doen. Je neemt jezelf overal mee naartoe. Gun jezelf, je collega’s en je vrienden meer rust, concentratie, energie, veerkracht en vitaliteit!

Ga voor de praktijktraining: Grip op stress

Je leert onder andere:

De training duurt 4 uur, maar kan ook naar wens op maat gemaakt worden. Na de training is het nog niet klaar. Het neemt namelijk tijd in beslag om nieuwe gewoontes aan te leren. Vaak verzanden we na een selfcare training of -cursus weer in de waan van alledag. Dat is heel normaal! Je hersenen besteden liever weinig energie aan wat ze al kennen i.p.v. veel energie aan nieuwe dingen.
Daarom begeleid ik je graag na deze training nog met praktische oefeningen om de balans in je leven te behouden.